IPC projecten

Gerart Kamphuis
8 maart 2019
Nationaal Archief
25 maart 2019

Inmiddels zijn alle groepen weer begonnen met hun nieuwe projecten. De groepen 1/2 hebben als thema ‘politie en brandweer’. Zij krijgen bezoek van een politieagent en een ambulancebroeder en hebben een tas van de brandweer ontvangen met daarin allerlei verkleedspullen. Ook gaan zij een politiepet en een gevangenis knutselen.

Groep 3/4 heeft als thema ‘Tijd detectives’. Zij gaan op reis naar het verleden in een zelfgemaakte tijdmachine. Zo komen zij o.a. langs de Romeinen, gaan zij op bezoek in Egypte en zullen zij de ridders bezoeken.

De leerlingen van de groepen 5 en 6 hebben als thema ‘Dinosaurussen’. Zij gaan o.a. onderzoeken hoe het komt dat wij weten hoe dinosaurussen eruit zagen, wat dinosaurussen eigenlijk aten en waar ze gevonden zijn. Maar ze leren ook de regels kennen die gelden als er iets van een dinosaurus gevonden wordt.

Groep 7/8 heeft als thema ‘Wat als het jou overkomt?’, waarin verschillende oorlogen naar voren komen. Zij gaan op bezoek bij het Nationaal Archief, krijgen verschillende gastsprekers in de klas en bespreken 4 en 5 mei.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X