Integraal kind centrum 

IKC Floriant biedt kinderen van 0 t/m 13 jaar een uniek totaalpakket op het gebied van onderwijs, opvang, ontwikkeling en vrije tijd. De opvang van IKC Floriant wordt verzorgd door De Drie Ballonnen.

Tussenschoolse opvang en buitenschoolse opvang (BSO)
Voor en na schooltijd zijn de kinderen van harte welkom op de buitenschoolse opvang en tussen de middag verzorgt de Drie Ballonnen ook de tussenschoolse opvang. Elke dag staat er tijdens de TSO/BSO een gevarieerd activiteitenprogramma klaar. We knutselen/spelen en gaan graag naar buiten! Dan spelen we op het schoolplein of in het park of gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij de dieren bij kinderboerderij De Balijhoeve. In de vakanties is er een speciaal vakantieprogramma met workshops en uitjes.

Wij zijn dagelijks van 07.00u tot 18.30u open.

Kinderdagverblijf (locatie Prismalaan)
Kinderdagverblijf Prismalaan is onderdeel van IKC Floriant, maar bevindt zich op een externe locatie. Naast zwembad De Veur. Baby’s en peuters zijn van harte welkom op deze locatie. IKC Floriant en Kinderdagverblijf Prismalaan werken samen aan een vloeiende overgang van kinderopvang naar onderwijs. Zo gaan de oudste peuters bijvoorbeeld een aantal keer kijken in de kleuterklas of sporten de peuters mee tijdens de sportdag.

Peuteropvang (locatie Prismalaan)
Voor peuters van 2 tot 4 jaar biedt De Drie Ballonnen peuteropvang. De peuteropvang, ook wel peuterspeelzaal genoemd, valt samen met de kinderdagopvang en vindt plaats tijdens vastgestelde dagdelen. Samen spelen biedt kinderen mooie ontwikkelingskansen. Spelenderwijs leren ze belangrijke vaardigheden, zoals samen delen en naar elkaar luisteren. Samen knutselen we, lezen we verhaaltjes voor en spelen we ook lekker buiten. Het VVE-programma Piramide helpt ons om spelenderwijs de sociale, cognitieve en motorische vaardigheden van kinderen te stimuleren en te volgen.

Meer weten of een keer komen kijken?
Op de website van De Drie Ballonnen vindt u meer informatie.

X