Opvang

Opvang

Integraal kindcentrum (IKC) Floriant biedt kinderen van 0 t/m 13 jaar een uniek totaalpakket op het gebied van onderwijs, opvang, ontwikkeling en vrije tijd. De opvang van IKC Floriant wordt verzorgd door De Drie Ballonnen.

Buitenschoolse opvang (BSO)
Voor en na schooltijd en in de vakanties zijn de kinderen van harte welkom op de buitenschoolse opvang! Elke dag staat er weer een gevarieerd activiteitenprogramma klaar. Zo gaan we de ene dag creatief aan de slag met knutselmaterialen en leven we ons de andere dag lekker uit tijdens apenkooien in de gymzaal.

We gaan ook graag naar buiten! Dan spelen we op het schoolplein of in het park of gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij de dieren bij kinderboerderij De Balijhoeve. In de vakanties is er een speciaal vakantieprogramma met workshops en uitjes.

Kinderdagverblijf (locatie Prismalaan)
Kinderdagverblijf Prismalaan is onderdeel van IKC Floriant, maar bevindt zich op een externe locatie. Naast zwembad De Veur. Baby’s en peuters zijn van harte welkom op deze locatie. Prismalaan is een kleinschalige kinderdagverblijf met twee kinderdagverblijfgroepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Beide groepen volgen hun eigen activiteitenprogramma, maar gaan ook regelmatig even bij elkaar kijken. We werken samen aan een vloeiende overgang van kinderopvang naar onderwijs. Zo gaan de oudste peuters bijvoorbeeld een aantal keer kijken in de kleuterklas!

Peuteropvang (locatie Prismalaan)
Voor peuters van 2 tot 4 jaar biedt De Drie Ballonnen peuteropvang. De peuteropvang, ook wel peuterspeelzaal genoemd, valt samen met de kinderdagopvang en vindt plaats tijdens vastgestelde dagdelen. Samen spelen biedt kinderen mooie ontwikkelingskansen. Spelenderwijs leren ze belangrijke vaardigheden, zoals samen delen en naar elkaar luisteren. Samen knutselen we, lezen we verhaaltjes voor en spelen we ook lekker buiten. Het VVE-programma Piramide helpt ons om spelenderwijs de sociale, cognitieve en motorische vaardigheden van kinderen te stimuleren en te volgen.

Meer weten of een keer komen kijken?
Op de website van De Drie Ballonnen vindt u de tarieven voor de kinderopvang en kunt u uw nettomaandkosten berekenen via de rekentool. Een keertje komen kijken bij de BSO? Dat mag altijd! Vraag hier uw rondleiding aan.

X