Programmeerlessen

Project Brandweer en Politie 4 maar t/m 22 maart 2019.
28 maart 2019
Schaatsen als beloning PBS
4 april 2019

Al twee jaar lang krijgen de kinderen uit groep 6/7hb programmeerlessen van Kim Wijsbeek (vader van Youri). Dit is een keuzevak, de kinderen mogen hier een bepaalde periode aan meedoen als ze hier interesse in hebben. De lessen zijn om de week en de les duurt 3 kwartier.

Het doel van deze lessen is het oplossingsgericht en creatief denken stimuleren en de ICT-vaardigheden vergroten.

Momenteel zijn de kinderen een eigen spel aan het ontwerpen in Scratch en dit spel zal ook beoordeeld worden. Iedereen kan een goede beoordeling halen, met name de inzet wordt beoordeeld. Het spel moet aan een aantal criteria voldoen; bijvoorbeeld dat de speler moet kunnen winnen of verliezen, je kiest een thema en je mag wel van andere spellen leren en afkijken maar je mag een spel van een ander niet remixen.

Commentaar is gesloten

X