IPC ‘Wat eten we vandaag?’

Kerstdiner
21 december 2018
Gastles gezonde voeding
13 februari 2019

IPC thema ‘Wat eten we vandaag?’

Tijdens dit thema gaan we aan de slag binnen de volgende vakgebieden:

Aardrijkskunde
Waar komt ons eten vandaan? We gaan werken met plattegronden.
We gaan kijken naar de herkomst- productieproces- eindproduct. Landbouw en veeteelt 
wordt behandeld.
We zullen bij dit onderwerp ook de actualiteiten rondom het klimaat niet overslaan.

Natuur
Wat heeft je lichaam nog om goed te kunnen functioneren en groeien? Wat hebben
planten nodig om goed te kunnen groeien? Dit wordt allemaal in verschillende lessen
uitgediept.

Geschiedenis
Wat aten de bekende oudheden van vroeger? In hoeverre zijn de eetgewoonten 
in Nederland de afgelopen 80 jaar veranderd? Hier gaan we mee aan de slag tijdens
geschiedenis.

Internationaal
Hier gaan we het hebben over verschillende tradities en eetgewoontes van verschillende 
culturen. Maar ook de verschillende diƫten in onze eigen omgeving worden besproken. 

In de klassen hebben de kinderen allemaal inmiddels een heerlijk 'koud'recept bedacht en dat in de klas in groepjes met elkaar gemaakt. Wat veen heerlijke creaties waren er bedacht! Vooral het proeven was een feest!



Commentaar is gesloten

X