Groepsagenda Groep 5-6

«  
  »
m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Banners Groep 5-6

Groep 5-6

Welkom!

Welkom!

Welkom op de groepssite van groep 5/6hb!

Wij zijn een klas van 21 super gezellige kinderen en hun twee juffen Irma en Emmeline.  Op deze site kun je het huiswerk en leuke foto's van onze activiteiten vinden.

Irma (di,wo,do) is te bereiken via irma.wigman@floriant.unicoz.nl en Emmeline (ma,vr) via emmeline.debree@floriant.unicoz.nl 

Lustrum Floriant 25 jaar!

Wat een feestweek hebben we gehad! Twee openingsshows, vossenjacht, de natuursprong, een heus circus met de hle school en tussendoor ook nog een heerlijke high tea als weekbeloning!

Elk kind heeft een bidon met daaraan de schoolfoto in de vorm van 25 cadeau gekregen!

Elk kind heeft kunnen schitteren tijdens de afsluitende circusshow in De Veur!

Gastles internet

De kinderen hebben een gastles gekregen over het internet van de vader van Tijs. Ze mochten daarvoor zelfs op zijn werk komen!

Juffendag

We hebben een ontzettend gezellige ochtend gehad met alle leerlingen op speeleiland Het Buitenbeest! We zijn ook erg verwend, bedankt allemaal!

Koningsspelen

Dansles

Dansles

De muziekmeester Martijn staat op het punt papa te worden en daarna neemt hij wat ouderschapsverlof op. Tot meester Martijn weer terug is krijgen de kinderen dansles i.p.v. muziek. De eerste dansles hebben de kinderen vrijdag gehad!

Dansles
Dansles
Dansles
Dansles

Project 'Red de wereld!'

Project 'Red de wereld!'

Na de voorjaarsvakantie zijn we gelijk gestart met het thema 'Red de wereld' waarin we veel over het regenwoud zullen leren.

De vakgebieden die aan bod zullen komen zijn aardrijkskunde, kunstzinnige vorming, natuuronderwijs, techniek en internationaal.

Bij het startpunt hebben we gekeken naar de kleding van een aantal bewoners van het regenwoud en ieder kind heeft naar aanleiding daarvan een eigen poppetje bekleed met stof en papier. Alle poppetjes staan om een wereldbol. Zo laten we zien dat we allemaal (maakt niet uit wie je bent of hoe je eruit ziet) moeten zorgen voor een mooie, fijne wereld. 

We hebben een gastles van het wnf en een gastles over co2 gehad.

We hebben een gastles gehad van exotus serpentini, zie foto's. De kinderen die durfden/ wilden staan ook op de foto met een echte wurgslang om hun nek. De betreffende foto's zijn naar de ouders gemaild.

Als afsluiting hebben we met hulp van wat ouders fruitcocktails gemaakt! Het was gezellig en er zijn heerlijke creaties gemaakt!

Project 'Red de wereld!'
Project 'Red de wereld!'
Project 'Red de wereld!'
Project 'Red de wereld!'

Juf Irma

Juf Irma

Drie leerlingen zijn bij juf Irma langs geweest om haar namens de klas sterkte te wensen en om de ingezamelde cadeaus af te geven. Juf Irma heeft voor iedereen uit de klas wat lekkers! We hopen dat juf Irma snel weer terug is!

Project 'Wat eten we vandaag?

Project 'Wat eten we vandaag?

Donderdag 12 januari zijn de groepen 5 en 6 gestart met het thema  'wat eten we vandaag?'

Bij het startpunt hebben we een smaaktest gedaan!  In tweetallen hebben de kinderen elkaar verschillende eetbare producten gevoerd. Sommigen waren heerlijk en sommigen niet, tot grote hilariteit bij de kinderen!

De kennisoogst is afgerond. De kinderen hebben een begin gemaakt aan een mindmap.

Maandag 16 januari hebben we een kaasboerderij bezocht waar we het proces van koe tot kaas van dichtbij hebben kunnen bekijken en we hebben een heleboel uitleg gekregen (foto's)

We hebben een gastles gehad van een dietiste. Zij vertelde ons op een interactieve manier over gezonde voeding en soorten voeding (foto)

In de klas houden de kinderen nu elke dag de groei van hun boon (op twee manieren geplant) bij en het proces van bederving bij een aantal etenswaren die in de klas staan. Uiteindelijk zal hier een grafiek van worden gemaakt.

Op het ONC heeft de helft van de groep een quiz voedingsleer gehad en warme appelbollen gemaakt (foto's). De andere helft van de groep is 10 maart aan de beurt.

Project 'Wat eten we vandaag?
Project 'Wat eten we vandaag?
Project 'Wat eten we vandaag?

Clinic streetdance

Clinic streetdance
Clinic streetdance
Clinic streetdance
Clinic streetdance